Przykładowy jadłospis weselny

Szanowni Państwo

Otrzymuję wiele pytań odnośnie wesel. Listy pytań zamieszczone są w internecie, głównym wyznacznikiem jakości oferty jest ilość dań gorących.

Posiadam 30-to letnie doświadczenie w organizowaniu imprez i wiem że naprawdę nie od tego zależy udane wesele.

Po pierwsze należy zaakceptować sale weselną i jej wyposażenie – to generuje cenę.

Dania gorące mogą być podawane nawet co 2 godziny lecz czy będzie czas na zakąski zimne? W ciągu doby możemy zjeść do 1,5 kg jedzenia.
Może więc zaproponować dania droższe np. wołowinę , dziczyznę kosztem ilości dań gorących.

Jeżeli zaczynamy wesele o godz 20:00 to podamy 3 dania gorące, jeśli o godz 18:00 to 4 dania. Pierwsi goście wychodzą około godziny 2:00.
Oczywiście każda rodzina jest inna.

Odpowiedzi na inne często zadawane pytania:

– zawsze po weselu pakujemy wszystko co zostanie w nasze pojemniki

– dekoracja sali to kwiaty w wysokich wazonach na stole

– białe obrusy i pokrowce na krzesła, duże serwetki z złotym serduszkiem

– koloryt wnętrza uzyskuje orkiestra swoim oświetlaniem

Pozostałe życzenia Państwa oczywiście wygenerują dodatkową opłatę.

Alkohol przynoszą Państwo we własnym zakresie, który jest przechowywany

w lodówce, a kelner rozlicza się z powierzonych mu butelek.

Nie pobieram korkowego, na powitanie podajemy własnego szampana.

Przykładowy jadospis zamieściłam może być jednak zmieniony na życzenie klienta.

Można podać inne surówki, zmienić sałatki, oraz dania główne.

Cenę dostosuje do Państwa oczekiwań i możliwości.

Sala pomieści do 100 osób i posiada parkiet.

Jest wyposażona w duży ekran telewizyjny na którym można odtwarzać własne prezentacje.

W mojej restauracji nie ma osobnych pokoi dla pary młodej, można jednak wynająć pokój w Hostelu pod numerem telefonu 535 044 477.

Proponuje Państwu występy artystów, którzy mogą wynonać dla Państwa arie operetkowe w cenie od 300 do 800 zł w zależności od czasu występu i ilości artystów.

Oto przykładowe popularne jadłospisy:

150 zł

Rosół z makaronem

Karczek w sosie myśliwskim 30 porcji, de volaille 30 porcji

Ziemniaki gotowane, frytki, surówka z kapusty białej, z marchewki

Deser

Lody z owocami

O godzine poodamy 22:00 udko faszerowane mięsem kapusta duszona z boczkiem

Następnie o godzine 24:00 tort piętrowy ilość zależy od wielkości wesela na torcie znajdują się race

Później o 2:00 żurek a na półmiskach biała kiełbasa, kaszanka z cebulką

Zakąski zimne

kaczka faszerowana, rolada ze schabu, rolada z boczku z pieczarką, rolada z kurczaka ze śliwką

Śledź w oleju 20 porcji śledź po cygańsku 20 porcji

Galareta mięsna, jajko z łososiem , rukola z serem pleśniowym, sałatka w babeczce z tuńczyka, grecka,

szarlotka oraz sernik

Sok woda owoce kawa herbata

Wesele 170 zł

Rosół z makaronem

Karczek w sosie myśliwskim, de volaille, schab z pieczarką i serem

Ziemniaki gotowane, frytki, surówka z kapusty białej, z marchewki, warzywa gotowane

Deser

Lody z owocami

O godzinie 22:00 podamy udko faszerowane z mięsem, kapusta duszona z boczkiem

Później o godzine 24:00 zostanie podany tort piętrowy ilość zależy od wielkości wesela na torcie znajdują się race

O 1:00 zaserwujemy zupa gulasz

I o 3:00 żurek a na półmiskach biała kiełbasa, kaszanka z cebulką

Zakąski zimne

kaczka faszerowana, rolada ze schabu, rolada z boczku z pieczarką, rolada z kurczaka ze śliwką

Śledź w oleju śledź po cygańsku, ryba po grecku

Galareta mięsna, jajko z łososiem, sałatka grecka,

sałatka w babeczce z tuńczyka,

szarlotka i sernik

Sok woda owoce kawa herbata

180 zł

Rosół z makaronem lub zupa krem

Karczek w sosie myśliwskim, de volaille, zrazy wołowe w sosie grzybowym

Ziemniaki gotowane, frytki, surówka z kapusty białej, z marchewki, warzywa gotowane

 

 

 

 

 

 

 

 

UMÓW SPOTKANIE | ZADZWOŃ I ZAMÓW

NAJLEPSZE JEDZENIE W MIEŚCIE

TEL. 605 353 919